Wie zijn wij

Angelique met D'Jessy en Donna in Bergschenhoek

Eventjes voorstellen

Wij zijn Arthur en Angelique, hebben 3 volwassene dochters, waar inmiddels  2 het huis uit van zijn en 1 dochter nog thuiswonend is. Ons thuis is in Landgraaf, waar het heel fijn wonen is. Het is gelegen in Zuid-Limburg. Daar leven we samen met onze flatcoats Donna en Izzy en sinds kort ook onze Australian Shepherd, waar onze dochter Celine het baasje van is. 

Sinds 2004 hebben we al flatcoats. Eerst onze Kyara, wat een gezellige prettig gestoorde Spring- in -het- veld was. Zij was onze eerste flatcoat waar wij kennis mee maakten . Onze fokker toen ,wist ons zo enthousiast te maken over deze geweldig rashond. Hij vertelde ons alle ins en outs over dit ras. Dit sprak ons zo aan, dat er een kleine deugniet in ons midden kwam. Zij was een zachtaardig, nieuwsgierig ,volgzaam pupje met een vrolijk karakter, dat niet meer uit ons leven te denken was. Reeds gedurende de puppytrainingen werd er zowel met dummy’s als met koud wild gewerkt en we merkten dat deze honden deze manier van werken echt geweldig vinden. Voor ons werd het ook een hobby die, we niet meer los konden laten. Het bezorgde ons veel plezier.

 Na het verlies van Kyara, wilden wij na een paar maanden weer een nieuwe lieverd een thuis geven. De keuze was erg eenvoudig: het moest weer een Flatcoat worden uiteraard. Toen hebben wij onze  grandioze spetter  D'Jessy gekregen. Een klein dondersteentje die mijn jongste dochter meteen een gedurfd likje in haar gezicht durfde te geven. Ze was erg onderzoekend en dat zocht ik wel in een hond.

We hadden met de vorige Flatcoat Kyara al de  nodige jachttrainingen gedaan ( toen nog met alleen  dummy’s), en dit zijn we uiteraard ook met D'Jessy gaan doen, maar dit werd uitgebreid met het echte wild. D'Jessy was echt een fantastische hond. Ze was zo ontzettend lief voor de kinderen, rustig in huis en had echt een enorme will- to-please als je met haar op het veld stond. Zij was zón fijne hond, dat wij graag een maatje erbij wilden.

Omdat we al jaren een wens hadden om eens een eigen nestje te kunnen hebben, hebben we in 2016 besloten om hier voor het eerst aan toe te geven. Omdat we ook volgens de eisen van de Nederlandse Flatcoated Retriever Club wilden fokken moesten we ook nog enkele shows lopen. Dit was uiteraard ook geen probleem en hebben toen de benodigde papieren behaald.

De ervaring van ons eerste nestje was ons supergoed bevallen. In die 8 weken, genoten wij met volle teugen van dit prille geluk en Donna, het eerste teefje uit dit nest, werd een maatje voor onze D’Jessy. Het was een pupje dat rustig alles leerde van onze D’Jessy, alles goed vond en knuffelen helemaal het einde vind.2 Jaar nadien volgde nog een nestje van D’Jessy, waar zij met volle aandacht voor zorgde. Ook dat was weer een mooie gebeurtenis en met vreugde hebben we deze pups ook vertroetel.

Momenteel hebben wij alleen nog Izzy en Donna, Izzy hebben wij in 2021 vanuit Duitsland geïmporteerd. Zij is een echte hartendief, met een rustig ,zacht karakter, die je telkens weer enthousiast  begroet alsof je haar de hele dag nog niet gezien heeft.

 

Wie is wie

Angelique
Mijn naam is Angelique, Ik heb 3 dochters, ben getrouwd met Arthur en van beroep ben ik...
Arthur
Ik ben de man van Angelique en ook sinds we onze eerste Flatocoat hadden besmet met het flatcoat...

De Nederlandse Flatcoated Retriever Club

logo frc

FRC Nederland

De Nederlandse Flatcoated Retriever Club is een landelijke, door de Raad van Beheer erkende, rasvereniging, opgericht 2 september 1972, die de belangen behartigt van de Flatcoated Retriever in Nederland.

Zij stelt zich ten doel om dit apporterende jachthondenras op een

Ras standaard

Algemeen beeld van de Flatcoat

De Flatcoated Retriever is een vrolijke actieve hond van middelmatige grootte, met een intelligente uitdrukking, die kracht toont zonder grofheid en snelheid uitdrukt zonder iel te zijn. Typerende kenmerken in ruime mate bedeeld met een natuurlijke aanleg tot jachthond, waarbij aan optimisme en vriendelijkheid uiting wordt gegeven door enthousiaste staartactie.