Angelique met D'Jessy en Donna

Angelique met D'Jessy en Donna in Bergschenhoek

Eventjes voorstellen

Wij zijn een gezinnetje van 5 personen , die in Landgraaf wonen, dat gelegen is in Zuid-Limburg.Ons gezin bestaat uit mijn man Arthur, mijn 3 dochters Manon, Daphne en Celine en ikzelf Angelique. In 2004 hebben wij ons gezinnetje uitgebreid  met onze allereerste Flatcoat Kyara .Zij was een lieve, knuffelige , speelse verrijking die goed bij ons paste.  Wij hadden haar gehaald bij Toon & Toos Hagelaar van de kennel Van 't Croyse Land. We hebben van Toon en Toos heel veel geleerd wat betreft een Flatcoat. Zij wisten ons echt alle ins en outs te vertellen van deze geweldige rashond. Zo hebben wij ook voor het eerst kennis gemaakt met het zogenaamde jagen. Reeds gedurende de puppytrainingen werd er zowel met dummies als met koud wild gewerkt en we merkten dat deze honden deze manier van werken echt geweldig vinden.Vol plezier beoefenen we dan ook deze leuke hobby.

Helaas werd ze op 7 jarige leeftijd onverwachts ziek en tijdens het doktersbezoek kregen we te horen dat ze acute leukemie had en dat dit al ver gevorderd was. Om de hond verder leed te besparen hebben we haar toen laten inslapen.

Na een paar maanden  besloten we toch weer een hond te nemen. De keuze was erg eenvoudig: het moest weer een Flatcoat worden uiteraard. We zijn toen in aanmerking gekomen bij Louisianne Schmit van Dark-Devotion. Daar hebben wij onze huidige grandioze spetter  D'Jessy gekregen. Een klein dondersteentje die mijn jongste dochter meteen een gedurf likje in haar gezicht durfde te geven. Ze was erg onderzoekend en dat zocht ik wel in een hond..

We hadden met de vorige Flatcoat Kyara al de  nodige jachttrainingen gedaan ( toen nog met alleen  dummys), en dit zijn we uiteraard ook met D'Jessy gaan doen, maar uitgebreid met het echte wild. D'Jessy is echt een fantastische hond. Ze is ontzettend lief voor de kinderen, is rustig in huis en heeft echt een enorme will to please als je met haar op het veld staat. Dit heeft geresulteerd dat wij samen binnen twee jaar de nodige KNJV B-s en enkele MAP's (B)  hebben behaald.

Omdat we al jaren een wens hadden om eens een eigen nestje te kunnen hebben, hebben we in 2016 besloten om hier voor het eerst aan toe te geven. Omdat we ook volgens de eisen van de Nederlandse Flatcoated Retriever Club wilden fokken moesten we ook nog enkele shows lopen. Dit was uiteraard ook geen probleem en hebben we de benodige papieren behaald.

De ervaring van ons eerste nestje is ons supergoed bevallen. Het waren 9 puppies (4 reutjes en 5 teefjes) en we hebben zelf teefje Donna gehouden . Zij is een rustig, geduldig, speels bekvechtend maatje van onze D'Jessy. Al onze overige pups zijn ook heel goed terecht gekomenen en ze doen het allemaal heel erg goed. Enkele nieuwe eigenaren zijn ook jacht-training gaan doen en beleven hier met hun hondjes veel plezier mee. Wij zijn dus ook enorm trots op deze kleine kanjers.

Mede doordat alles zo goed is gegaan hebben we begin 2018 weer een nieuw nestje gefokt. Als moeder gebruikten we weer D'Jessy en als vader hebben we voor Sjors gekozen. Voor meer informatie over deze nestcombinatie kunt op deze pagina kijken. Uit dit nestje zijn zelfs 10 puppies voortgekomen en ook weer mooi verdeeld: 5 reutjes en 5 teefjes.

Wie is wie

Angelique
Mijn naam is Angelique, Ik heb 3 dochters, ben getrouwd met Arthur en van beroep ben ik...
Arthur
Ik ben de man van Angelique en ook sinds we onze eerste Flatocoat hadden besmet met het flatcoat...

De Nederlandse Flatcoated Retriever Club

logo frc

FRC Nederland

De Nederlandse Flatcoated Retriever Club is een landelijke, door de Raad van Beheer erkende, rasvereniging, opgericht 2 september 1972, die de belangen behartigt van de Flatcoated Retriever in Nederland.

Zij stelt zich ten doel om dit apporterende jachthondenras op een

Ras standaard

Algemeen beeld van de Flatcoat

De Flatcoated Retriever is een vrolijke actieve hond van middelmatige grootte, met een intelligente uitdrukking, die kracht toont zonder grofheid en snelheid uitdrukt zonder iel te zijn. Typerende kenmerken in ruime mate bedeeld met een natuurlijke aanleg tot jachthond, waarbij aan optimisme en vriendelijkheid uiting wordt gegeven door enthousiaste staartactie.