September 2015

Arthur

Ik ben de man van Angelique en ook sinds we onze eerste Flatocoat hadden besmet met het flatcoat virus.

Toen we onze eerste hond Kyara bij Toos en Toon gingen halen kregen we van hen ook meteen de eerste paar weken de puppytraining. En ik moet eerlijk toegeven dat Toon met de hondjes kon lezen en schrijven. Hij wist precies hoe hij ze moest aanpakken om ze iets te laten doen of net niet te laten doen. In de 3 maanden die we bij hen getraind hebben de hondjes heel veel geleerd en ook volgens mij ik nog het meest.

Puppy eten geven

Op welke tijdstippen krijgt uw puppy eten en wat dient ze er voor te doen en wat is daarbij het gewenste gedrag.

Een puppy opvoeden is een vak apart en het is van belang dat deze vraagstukken goed onderzocht dienen te worden, zodat u de taal van het hondje leert begrijpen en leert spreken. Door deze kennis te beheersen, voorkomt u problemen tijdens de opvoeding van uw puppy en de jaren die hierop volgen. Vele hondeneigenaren worden namelijk geconfronteerd met problemen die ontstaan zijn door enkel gebrek aan kennis.

Benchtraining

Een bench, oftewel kamerkennel of hondenbox, is een metalen kooi die speciaal voor honden is bedoeld. Hoewel een bench helaas niet echt goedkoop in aanschaf is, loont de aanschaf ervan vaak toch de moeite. Het gebruik van de bench kan erg nuttig zijn bij de zindelijkheidstraining en bij het voorkomen van probleemgedrag bijvoorbeeld wanneer de hond alleen is. Het gebruik van de bench maakt een mand overbodig.

Op vakantie

Wanneer u uw hond mee naar het buitenland wilt nemen, krijgt u te maken met de buitenlandse wet- en regelgeving.