January 2016

Love puppies in the making

Afgelopen weekend hebben Scott en D'Jessy hun best gedaan. Omdat zowel de honden als de eigenaars onervaren waren hebben we toch enige hulp gehad van dekmeester Patrick Vliegen van de Of the Black Nature kennel. Met zijn hulp was het allemaal zo gepiept. En nu afwachten wat het resultaat gaat worden. We verwachten dat de geboorte datum 26 Maart a.s. zal zijn.

Tien gouden regels in de omgang kind en hond

 1. Niet de hond omhelzen.
  De hond kan zich gevangen voelen en zich willen verdedigen.
   
 2. Eerst vragen voor je een hond aait.
  Niet alle honden vinden aaien prettig.
   
 3. Niet op een hond af rennen, en ook niet voor een hond wegrennen.
  In het eerste geval kan de hond zich bedreigd voelen. In het tweede geval kan hij de achtervolging inzetten, vaak als spel, maar het kind kan daar bang van worden.
   
 4. Niet de hond aanstaren.

Bewegingsopbouw van de jonge flatcoat

De kleine Flatcoatpup maakt in zijn eerste levensjaar een stormachtige ontwikkeling door.

Van een doof en blind reflexmatig reagerend wezentje wordt het een alerte en aanhankelijke kameraad voor ons en ons gezin. Van mini-hondje, passend in de palm van onze hand groeit hij uit tot een ferme retriever van een behoorlijk formaat. Vaak gaat die spectaculaire groei aan onszelf voorbij terwijl mensen die de pup niet dagelijks zien, zich verbazen over de snelle verandering van pup naar jonge hond.

Het trainen van een pup tot aan de puppycursus

Week 1:

Laat je pup wennen aan de omgeving (huis, huisgenoten etc.). Probeer je pup zindelijk te maken. Stel voor jezelf regels op van wat de pup wel en niet in de toekomst in en om het huis mag. Begin direct met het toepassen van deze regels. Denk niet: “ Hij is nog zo klein, dat komt later wel”. Wees vanaf het begin heel consequent, later heb je hier alleen maar profijt van.

Verzorging & socialiseren van puppy's

 1. Temperatuur in het nest en de eerste dagen
 2. Moederloze puppy’s
 3. Spenen van de puppy’s
 4. Vaccinatieschema
 5. Ontwormen en ontvlooien
 6. Socialiseren

 

1.  TEMPERATUUR IN HET NEST EN DE EERSTE DAGEN

D'Jessy is loops

Het heeft wat op zich laten wachten, maar D'Jessy is eindelijk loops geworden.

Nu zo'n beetje om de dag naar dierenkliniek in Eersel om de progesteron waarde te laten meten. De waarde moet tussen de 8 en 12 zijn voor de dekking.