March 2016

Dag 10

Een paar van deze kleine zwarten gingen al aardig stevig aan de wandel in de werpkist. Vol op hun pootjes onderzoekend en daarna weer in volle rust! Grappig om ze zo te zien stunten.Zo wonderbaarlijk, ikzelf voel me ook weer zo klein en dan sta je eens stil bij hoe mooi het leven dan wel niet is. Elke keer weer iets nieuws, voor hun nu deze eerste echte stapjes en voor mij zo'n eerste nest , waar ik vol van geniet.

Dag 9

Gisteravond hebben de dames en heren een heuse fotoshoot gehad van onze hof-fotograaf (een van onze buren die een fanatieke hobby foto graaf is). Deze foto's worden ook nog wel gedeeld met de nieuwe eigenaren. 

De nachten verlopen prima. D'Jessy verzorgt haar kroost uitstekend (zoals ook op het filmpje is te zien). We kunnen in ieder geval gewoon doorslapen.

Overdag is Angelique met D'Jessy wezen wandelen in het bos en dit beviel haar ook prima. Ze rende in ieder geval niet meteen weer terug.

De nachtverzorging

De nachtverzorging

Ook s'nachts verloopt de verzorging prima. Wij kunnen gewoon doorslapen terwijl D'Jessy de puppy's prima verzorgt.

Dag 8

De pups zijn nu een weekje oud, het zal niet lang meer duren en de oogjes zullen open gaan en zullen deze kleine donderstenen onderzoekend gaan worden. Nu slaapt het nog en heerst na hun voeding nog volledige rust. Hun zicht zal in het begin nog beperkt zijn en ook hun oortjes zullen langzaam hun werk gaan doen. We zijn benieuwd hoe ze op deze nieuwe indrukken zullen reageren. Een paar speeltjes hebben we al in de werpkist gelegd, ook daar zit wat knisperpapier in. Laat ze maar lekker nieuwsgierig worden! Vandaag zijn we voor het eerst weer met D'Jessy naar het bos geweest.

Wegen van de puppy's

Dag 7 - wegen

Een korte impressie van het wegen van de puppy's van D'Jessy's eerste nestje.

Dag 7

Vandaag hebben we ons geamuseerd met het wegen en nog wat bewerken van de foto's. We hebben het wegen ook gefilmd en Arthur zal hier nog wel een compilatie van maken zodat we dit ook op Facebook of op de site kunnen zetten. Tevens hebben  we de foto's een beetje bewerkt van de pups toen ze zo'n 3 dagen oud waren. Hier hebben we ook een kleine collage van gemaakt. De eerste 4 pups zijn de reutjes (Geel, Groen, Blauw en Rood), de overige 5 zijn de teefjes (Paars, Oranje, Roze, Licht blauw en Bruin).

Dag 6

Paaszondag

Ook vandaag tijdens de Pasen gedroeg iedereen zich weer voorbeeldig. Wij konden zelf gewoon aan ons Paasontbijt, wat geheel door onze dochters was verzorgd. D'Jessy kwam zowaar eventjes bij ons liggen. Niet te lang natuurlijk, want toen moest ze weer terug naar haar kroost. Deze lagen na hun "paasontbijt" bij hun moeder weer in diepe rust.

In het begin konden we wat foto's maken met de Paashazen, maar uiteraard worden ze dan net weer wakker en begint alles door elkaar heen te krioelen en was het gedaan met de rust.

Dag 5

Vandaag is het gewoon eens lekker relaxen, geen hectiek en DJ'essy eens lekker bij laten komen.....

dag 4

Vandaag was het een dagje van gewoon eens lekker bijkomen. D'Jessy is een heel stuk rustiger nu.Geen Hectiek even.......

Dag 4

De jonge dames en heren hebben zich weer voorbeeldige gedragen. Mama is vannacht toch wat meer aan rust toegekomen. En ze is eens lekker op een kussen naast de werpkist gaan slapen. Vandaag vonden we het wat spannend bij de weegmomentjes van de kleintjes. Hoe zijn ze bijgekomen nadat D'Jessy niet helemaal lekker was en 2x wat geitenmelk,wat sommigen wel heel lekker vonden, hebben bijgevoed.. Nou de kleine dreumesen zijn heel goed bijgekomen. Wat een opluchting voor ons was. Op zich niet verontrustend, want de pups zijn lekker levendig en zo liggen ze ook weer tevreden te slapen.

Relatie geschenken

Visite kaartes, Mokken, Pennen e.d.

Dag 3

Ook de afgelopen nacht is rustig verlopen. D'Jessy meldde zich om 4 uur even om een sanitaire stop te maken en uiteraard was ze weer in record tempo terug bij haar puppy's. Vervolgens allemaal lekker door geslapen tot ca . 7 uur.

Vanochtend hebben we ook een kort filmpje gemaakt als de pups eventjes in een andere bak moeten als de werpkist schoon gemaakt wordt.

Anti biotica kuur

Consult direct na bevalling
&
Ivm slecht eten D'Jessy

Eten hond

Knakworst, leverworst, kaas e.d.

Bloemen Leny

Eur 25 voor bloemen
Eur 7 bezorgkosten

Nestafdracht FRC

60 euro eenmalig
5 euro per pup
5 dekreu

Dag 2

De eerste nacht is heel goed verlopen. De puppy's hebben goed doorgeslapen. 

Uiteraard moeten ze ook dagelijks gewogen worden om te kijken of ze wel genoeg eten. De eerste paar pups liet D'Jessy gewillig weg pakken, maar toen een van de pups zich een beetje begon te melden tijdens het wegen moest ze toch even komen controleren of alles nog wel goed was.

Puppy camera

Om het mogelijk te maken voor de nieuwe puppy eigenaren hebben we een camera opgehangen waarmee iedereen kan mee kijken. Gebruikersnaam/wachtwoord wordt alleen verstrekt aan de nieuwe eigenaren. Voor privacy redenen hebben wij er wel een tijdslimiet op gezet. U kunt dagelijks vanaf 18 uur t/m 21 uur inloggen. Wij wensen u veel kijkplezier.


Klik hier om het scherm van de webcam te openen.

D'Jessy's eerste nestje

De Puppy's zijn geboren (5 teefjes en 4 reutjes)

Het zat er al een dag aan te komen. D'Jessy was gisteren de hele dag en avond onrustig. Ze was de hele tijd rondjes aan het draaien en probeerde een "nestje" te maken. Vanochtend om 7.20 was het zover. Terwijl we de werpkist aan het schoonmaken waren, kwam de eerste pup eraan.

Voor D'Jessy was dit natuurlijk ook een vreemde gewaarwording, maar nadat ze de eerste puppy gezien had, ging alles vanzelf. Ze wist instintief wat ze moest doen en begon dus meteen de puppy te likken. 

Nestje is geboren

Hoera, het nestje is geboren smiley 

 Het nestje bestaat uit 5 teefjes en 4 reutjes.Vanochtend om 7.20 uur kwam de eerste (een teefje) eraan en de laatste ( ook een teefje) is rond 13.10 uur geboren. Alles is heel goed verlopen. Mede dank zij de goede hulp van mede "vroedvrouw" Leny Kusters.

Geboorte Donna

Geboorte Donna

De wonderbaarlijke geboorte van onze eerste pup van het D'Jessy's eerste nestje

boeken

6 boeken over opvoeding enz

Relaxen in het zonnetje

Nog even van het lekkere weer genieten. Nu is het nog lekker rustig, eind volgende week is het hier een stuk drukker laugh

flesjes

Veters en wol voor kleurbandjes. Flesjes en spenen ervoor.

knuffels, tunnel

olifantknuffel, beerknuffel en tunnel

Kraamkamer is klaar

De voorbereidingen zijn in volle gang. De kraamkamer is ook in elkaar gezet. En de speeltjes, vetbedden, (gekleurde)bandjes e.d. voor de pups zijn er ook al.

Hondenvoer

Start met voeren van puppy brokken

dierenarts

Maag-darmklachten, spuit en tabletten voor diarree

dekking

dekmeester 2xkeer

Zwangerschapspakket D'Jessy

KL.V.GD EERSEL EERSEL NLD
Pasvolgnr:016 14-01-2016 10:13

Aanvraag kennelnaam

Naam:Raad Van Beheer Op Kynologi
sch Gebied in Nederland
Tegenrekening
665675984
 
Mutatiesoort
Internet bankieren
 
Mededelingen
Naam:Raad Van Beheer Op Kynologi
sch Gebied in Nederland
Omschrijving:0988610015028145
IBAN:NL28INGB0665675984

Honden speeltjes

Diverse speeltjes voor de pups