April 2016

Dag 39

Vandaag was het helaas geen mooi weer, de hele dag maar regen, regen en regen. Dat maakt het schoonmaken van de binnenren een stuk lastiger, want je kan de puppy's niet naar buiten doen. Omdat ze meestal na het eten meteen hun behoefte doen en daarna bijna allemaal in de bench gaan slapen hadden we het idee om ze, zodra ze slapen, allemaal in de bench te leggen en dan het deurtje dicht te maken. Bij de eerste 5,6,7,8 ging het allemaal prima.

Dag 38

Goh, wat waren ze vandaag heerlijk ondeugend en stout!! Het worden al echte handenbindertjes en de baasjes zullen snel weten waarvoor ze de bench hebben aangeschaft. Want zo krijgen zij en ook hun hondjes wat welverdiende rust.

Dag 37

Vandaag verliep alles lekker soepel, het weer zorgde dat ze nog eens lekker buiten konden ravotten. De tunnel was hun favoriete speeltje vandaag.

Vandaag waren de 'grote mensen opa en oma's ' verwonderd dat ze al zo groot waren geworden. Ja, het gaat heel hard. Het is bijna niet bij te benen. Het is lekker levendig en gaat op onderzoek uit.

De vijver vinden ze ook aantrekkelijk en gezien ze steeds nieuwsgieriger worden, wordt dat echt opletten geblazen.....

Dag 36

Vandaag is het gelukkig weer een rustige dag. Doordat iedereen vrij heeft hebben we ook hulp genoeg.

Helaas hebben de puppy's nog steeds veel last van spugen en diarree. Dus vandaag was het weer poetsen, dweilen, vegen,soppen en weer van vooraf aan beginnen. 

We hebben alle puppy's vandaag ook nog eens een keer gewogen. Gemiddeld zijn ze in een week tijd zo'n 825 gram bijgekomen. Teefje bruin zelfs 975 gram. Inmiddels heeft Reu groen de koppositie over genomen van Teefje oranje en weegt nu 3030 gram!

Dag 35

Vandaag was het een beetje een stressdag. Arthur was werken, de kinderen hebben vakantie en moeten natuurlijk tussendoor overal naar toe gebracht worden. Daphne moest op voor haar Theorie-examen van de auto. Gelukkig heeft ze dat wel gehaald.

De puppy's zijn ook allemaal een beetje aan de diarree, dus dat is constant poetsen, poetsen en poetsen. En ook nog proberen het eten op tijd klaar te hebben

Blij dat het eindelijk avond was en de rust langzaam weer terugkeerde.

Dag 34

Vandaag was het een rustig dagje. Vanochtend was het nog even droog en kwam het zonnetje even door en konden de puppy's buiten hun bakje melk drinken. Het weer sloeg echter al snel om en begon het hier te regenen. Dus de puppy's maar naar binnen. De dames strijden om de titel van Drama Queen. In het begin was het Dame licht blauw, daarna Dame Oranje en sinds een paar dagen is het Dame bruin.

De puppy's zijn verder de hele dag lekker rustig geweest en hebben veel geslapen en gespeeld.

Dag 33

Vanochtend hebben de puppy's voor het eerst "kennis" gemaakt met de sneeuw. We hebben ze een paar minuutjes buiten gelaten zodat ze dit ook ervaren. Ze bleven er heel rustig onder en deden gewoon hun eigen ding.

Daarna was het snel terug naar binnen. De stofzuiger vinden sommige wel leuk, al die geluidjes wat zo'n ding maakt wink

Dag 32

De pups zijn vandaag mee naar de markt geweest. Tegen de tijd dat we daar waar lagen ze allemaal te slapen. Ze hebben zich dus al helemaal niet druk gemaakt voor alle verkeer. Bij een rotonde zijn we even blijven babbelen . Geen probleem met de optrekkende brommers, autos en vrachtwagens.

Dag 31

Een klein maandje oud, wat gaat dat toch snel en het wat zijn kleine onruststokers geworden tov toen ze pas geboren waren.

Vandaag was het een superlekker warme dag en zijn ze de hele dag lekker buiten geweest. Het was echt de schaduw opzoeken. Onze dochter Daphne heeft vandaag Gala, haar vriend en vriendinnen genieten al lekker voor , samen met onze pups. Genoeg mensen weer over de vloer, daar kunnen ze al lekker aan wennen zo.

Dag 30

Gisterenavond hebben we  de werpkist uit de kraamkamer verwijderd. Het is nu een stuk ruimer voor de puppy's, Ze kunnen dus naar  hartelust spelen en ravotten

Alle puppy's slapen lekker in de bench of in het mandje. Steeds meer puppy's vinden hun weg naar het "toilet" laugh. Hopelijk zet deze trend zich zo voort. s'Nachts is ook nog steeds alles rustig, dus wat dat betreft kunnen wij in ieder geval rustig doorslapen.

Dag 28

Vanochtend had D'Jessy er niet zo veel zin in om de puppy's te voeden. Ze sprong eerst na 2 minuten al uit de kraamkamer, nadat ik haar terug gestuurd had ging ze meteen in de werpkist liggen (hier komen de puppy's niet in aangezien ze zelf in de kraamkamer vertoeven). Om D'Jessy een beetje te sparen hebben we de puppy's maar melk gegeven. Hier vielen ze echt overheen als een stelletje hongerige wolven. Binnen enkele minuten hadden ze zo'n 2 liter melk op. Ik kan me heel goed voorstellen dat D'Jessy het niet zo prettig vind als ze dit bij haar ook zo doen.

Dag 27

Vandaag hebben we ook weer allerlei bezoek gehad. Alles verliep vlekkeloos en eigenlijk moeiteloos. Iedereen helpt goed mee yes

Dag 26

Dit weekend zijn we begonnen met de "inloop"dagen. En natuurlijk komen de toekomstige eigenaars allemaal even kijken. Superleuk allemaal, zowel voor de mensen als voor de puppy's.

Vanochtend hebben de puppy's even lekker buiten in het zonnetje gelegen in de speelren. D'Jessy gaat er lekker naast liggen en hoort het zich allemaal rustig aan.

 

Dag 25

Vanochtend werd natuurlijk alles eventjes schoongemaakt en als test hebben we telkens de stofzuiger aan en uit gezet. Dit was eigenlijk vlak naast de pups. Heel verwonderlijk leek dat bijna geen reactie bij ze te veroorzaken. Alleen reutje blauw schrok heel even, maar deed daarna alsof er niets aan de hand was.

Dag 24

Vandaag zijn ze zijn merendeel buiten geweest. Het was weer heerlijk weer en het was ook echt ravotten vandaag.

D'Jessy s maag is weer van slag. en ze weigerde de brokken. De planning is dat wanneer ze morgen vroeg nog steeds niet echt gegeten heeft , toch we maar weer even bij de dierenarts langsgaan.

Dag 23

Gisteravond was het weer een gezellige drukke boel hier. De nodige mensen weer op bezoek voor de puppy's. Sommige puppy's werden extra geknuffeld en een heeft zelfs een heerlijke massage gehad.

Vanochtend was D'Jessy niet helemaal lekker en had ze wat overgegeven. Ze liet zelfs haar eten staan nadat ze was wezen wandelen. Nadat we haar een tabletje hiervoor hadden gegeven knapte ze zienderogen op en kwam ook meteen haar eetlust weer terug. 

Dag 22

Vandaag zijn de puppy's drie weken oud geworden. Ze zijn inmiddels flink gegroeid zoals te zien is in onderstaande grafiek. Allemaal zijn ze 3-4 keer hun geboortegewicht.

Groeigrfiek eerste nest

Dag 21

Vandaag was het weer pleegmoederloze maandag voor de pups wink

Dag 20

Dit weekend zijn alle pups buiten geweest. Dit is natuurlijk ook een hele happening voor ze.

Tevens zijn we ook begonnen met het geven van melk in een kommetje. Dit is ook super om te zien. Ze lopen gewoon over elkaar heen, staan er midden in natuurlijk  en zitten ze dan zelf ook helemaal onder de melk.

 

Dag 19

Onze nacht werd vaker onderbroken door het gegil van de monstertjes. Op mijn mobiel even checken wat er toch telkens aan de hand was.

Normaal hoefden ze maar te piepen of D'Jessy ging ze netjes verzorgen. Nou, nu even niet zal ze gedacht hebben, want ze bleef lekker liggen. Voor ons was het toch maar even afwachten , wie de langste adem had.

Dag 18

Na een rustige nacht mochten de kleine mormels weer op verkenning uit. De werpkist werd open gemaakt en dat hadden de jongedames en -heren wel heel vlug door.
Ze rolden een voor een uit de kist, de een nog vlugger als de ander.

Levendig en duidelijk aanwezig, gingen ze weer op zoek naar mama. D'Jessy wist nu al helemaal niet waar ze kon blijven, want het poortje was ook nog dicht. Geen ander optie, die kleine drommels maar nog eens eten geven. Hierna was de rust wedergekeerd !. Hun oogjes vielen al weer dicht.

Dag 17

Vandaag mocht het kleine grut weer even buiten de werpkist vertoeven, terwijl Angelique deze aan het schoonmaken was. Natuurlijk was het kommer en kwel, want mama was nergens te vinden. Die zat lekker naast Angelique in de kist (wilde zeker eventjes rust hebben).

Dag 16

Vandaag mochten de kleine kruimels al eens wat vaker in de grotere ruimte. Eens even wennen aan de vloer, die toch wel aan de gladde kant is. Deze moeten we toch wel goed beleggen met wat verschillende matjes.

Het kussen van D'Jessy vonden ze ook heel fijn. Ze werden al eens in de bench gelegd tussen de knuffels. Het slaapt in ieder geval zacht vinden ze.

Dag 15

Onze hondjes zijn hun stemmetjes aan het uittesten. Ik heb al aardig wat verschillende geluidjes gehoord en ik moest toch aardig lachen , toen ik eentje hoorde huilen alsof die een klein wolfje was. Kopje de lucht in en ja hoor daar kwam die....Whoeaaa.

Dag 14

Vandaag was de eerste dag (ochtend) dat de puppy's het zonder de pleegmoeder moesten doenfrown

Arthur moest dus de kist schoonmaken en alles verzorgen. En het is hem toch gelukt, alle puppy's zijn nog volledig intakt laugh

Dag 13

Vandaag was het ook weer dolle pret tijdens het verschonen van de werpkist. De puppy's kropen vrolijk rond door de kraamkamer en lieten natuurlijk alles overal lopen. Zodoende was het nog wat meer werk dan gewoonlijk.

D'Jessy heeft ook lekker genoten van het mooie weer en ging regelmatig buiten in de tuin liggen. En zo te zien vinden de puppy's de knuffels ook heel erg lekker zacht. Zo lekker zelfs dat ze er gewoon bovenop in slaap vallen.

Dag 12

D'Jessy verzorgt de pups met enige tegenzin. Het waswerk vindt ze geen probleem, maar de voeding gaat niet meer van harte. Vandaag hebben we haar dan ook geholpen. We hebben 2 voedingen dan ook van haar overgenomen. Daarbij is me opgevallen dat teefje lichtblauw toch wel kieskeurig is. Zij wilde alleen bij haar moeder drinken, de geitenmelk was haar niet goed genoeg.

Dag 11

De puppy's slapen nog steeds heel veel. Ze zijn iets minder bij gekomen dan we eigenlijk willen. Zodoende maar met veel plezier de fles erbij gepakt en ze wat extra voeding gegeven

Vandaag hebben we ook de foto's van de eerdere fotoshoot gekregen en we willen natuurlijk ook enkele foto's met de rest van de wereld delen.

D'Jessy gaat tegenwoordig ook overdag iets minder naar de puppy's. Ze zal wel wat rust willen vermoeden we.

Hoogstwaarschijnlijk komt morgen papa Scott ook even zijn kroost bekijken.