May 2016

Afsluiting

Tot slot willen wij nog vermeldden dat het ons heel erg goed bevallen is. Zo'n eerste nestje is toch afwachten wat het gaat worden. Je hoort natuurlijk wel alle verhalen, maar iedereen doet het toch op zijn eigen manier.

Wij vonden het ook superleuk dat de nieuwe eigenaren heel erg betrokken waren en dat sommigen zelfs iedere week zijn komen kijken, en dat terwijl er mensen bij zijn die een heel stuk moeten rijden.

Dag 60

Nu was dan echt het moment aangebroken. De laatste puppy die het nestje ging verlaten werd nu opgehaald. Teefje oranje (Zara) moest ook nog eens de grootste afstand afleggen naar haar nieuwe huisje.

D'Jessy was nu nog maar alleen met teefje paars (Donna) over. Aan zowel D'Jessy als aan Donna was niets te merken dat de anderen weg waren gegaan. Gelukkig maar.

Dag 59

Deze keer ging er wederom maar één de deur uit. Nu ging het om reurtje blauw (Troy).

Inmiddels is het een heel stuk rustiger geworden. Enerzijds is het lekker dat de rust weer terug is, anderzijds mis je de drukte toch wel een beetje.

Dag 58

Vandaag was een "rustdag" voor ons. Er ging geen hondje de deur uit. Inmiddels waren er al 6 weg en waren ze nog maar met z'n drietjes.

Het is wel een heel stuk releaxter met maar drie puppy's i.p.v. negen. Je kan alles gemakkelijk bijhouden, waardoor ze niet alles konden vervuilen of slopen laugh

Registratie databank honden

Alle puppy's zijn geregistreerd bij de databank honden

 

  Datum ProductnaamGebeurtenisChipnummerDatum meldingStatus Aankoop van een hond uit Nederland07-07-201252814000049828518-05-2016 10:17Verzonden

  •  
  • Details
  •  

 Aangifte geboorte pups22-03-201652814000063929818-05-2016 10:04Verzonden

  •  
  • Details
  •  

 Aangifte geboorte pups22-03-201652814000064190018-05-2016 10:04Verzonden

Dag 57

Vandaag waren wederom twee puppy's aan de beurt om het nestje te verlaten.

in de ochtend werd teefje roze (Geena) gehaald en s'middags was teefje bruin (Haley) aan de beurt. 

Eerste hebben ze nog lekker alleen met mama kunnen spelen, zodat ze enigzins vermoeid waren en ze in de auto op de terugweg lekker liggen te slapen.

Dekgeld Scott

Dekreu die gebruikt is bij het eerste nestje van D'Jessy

Dag 56

Vanmiddag was er gelukkig maar weer een aan de beurt. Nu is reutje groen (Bruce) vertrokken.

Op zich valt het voor ons nu ook weer enigzins mee als weer een hondje vertrekt en aan D'Jessy is eigenlijk helemaal nikst te merken. Zo zie je dat de dierenwereld toch anders in elkaar zit dan de mensenwereld.

Dag 53

Vandaag is dan de voor ons "moeilijke" dag om te kijken welk hondje past het beste bij welke toekomstige eigenaar.

Gelukkig kwamer er niet al te veel verassingen uit de puppytesten van gisteren. Dus voor het merendeel waren we er wel snel uit. Reutje blauw en groen en teefje roze en bruin hadden wel enkele verrassingen in petto waardoor we bij hen meer tijd nodig hadden om te kiezen.

Dag 55

Vandaag zijn er twee de deur uitgegaan.

s'Ochtends was eerst teefje lciht-blau (Ginger) aan de beurt. Ook hier hadden we weer een brok in de keel toen ze weg ging. 

s'Middags is reutje rood (Sverre) gegaan. Hij is naar de gemeente naast ons gegaan, dus hem zien we nog wel vaker. We gaan ook samen de puppy training doen.

Dag 50

Vandaag hebben de pups overdag de hele tijd buiten in deren doorgebracht. Het was weer lekker zonnig en het was een rustige ochtend en middag. De trapladder werd nog eens in de ren geplaatst en ze gingen hem tamelijk goed onderzoeken. Ze klauterden er aardig op en waren minder geremd tov de vorige keer.

Ook had ik dummys met vel voor ze tevoorschijn gehaald. Ze vonden ze heel interessant , maar voor deze pups nog zeker te zwaar. Ze werden van dichtbij besnuffeld en hun neusjes werden geprikkeld....

Dag 49

Poging nr 5! We hadden wat problemen met onze laptop, zodoende had het even geduurd met het beschrijven van dag 49. Het verhaaltje heb ik inmiddels al nu 5 keer beschreven en telkens viel onze laptop uit, zodra ik bij opslaan was. Nu dan maar de laptop van mijn dochter!

Dag 54

Vandaag ging dan het eerste hondje het nestje verlaten. In dit geval was het ons klein lieverdje, reutje geel (Dante). We kregen er toch wel een brok van in de keel, je hebt ze toch meer dan 7 weken verzorgd.

D'Jessy had er schijnbaar niet zoveel last van, want toen de pup weg ging, stond ze er gewoon bij te kwispelen en ging vervolgens gewoon weer verder met de overige pups

Dag 52

Het was een drukke dag vandaag. De puppytesten zouden vandaag uitgevoerd gaan worden. Om een uur of 10 waren de puppytesters er. Na een kopje koffie, werd er op een veldje hier in de buurt een tafel en 2 stoelen neergezet, waar vervolgens tot een uur of 5 al onze pups getest werden.

Dag 48

Arthur had vandaag verjaardag en beiden hadden we een dagje vrij genomen. We konden lekker relax opstaan na toch weer een druk weekend. De pups waren weer lekker uitbundig en het was nog net niet dat ze de vlag voor hem uithingenwink.

Dag 47

Na een late avond of eigenlijk nacht was het voor ons toch weer vroeg opstaan. De pups wachtten al trouw op ons, wensten mij in ieder geval al een fijne moederdag. Ik gaf D'Jessys nog een extra knuffel, want ook zij is nu een moedertje, en zeker een, die haar kindertjes verwent, dus die knuffel was wel dik verdiend.

Dag 46

Zaterdag was het weer eens een drukke dag geworden. Onze dochter Daphne heeft haar 18de verjaardag gevierd en aangezien Arthur maandag ook een jaartje ouder wordt, hebben we dat allemaal in een keer gevierd.

Dus was het vroeg opstaan geblazen. Eerst het kleine grut verzorgen en de binnenren schoonmaken, daarna zijn ze gezellig naar buiten gegaan om te spelen in hun mini speeltuin. Ondertussen waren we boodschappen, waaronder natuurlijk ook echte Limburgse vlaai, gaan halen.

Dag 45

Vandaag was het een lekkere drukke relaxdag. s'Ochtends eerst een stukje met D'Jessy wandelen, daarna de puppy's eten geven. Echter zodra ze mama zien, gaan ze meteen naar de melkbar en vergeten ze hun eigen brokjes. Dus eerst D'Jessy weer naar binnen zien te krijgen en de puppy's buiten laten. Ze zijn inmiddels watervlug en glippen echt overal achteraan en tussendoor.

De puppy's zijn sinds een paar dagen op de brokken en dat gaat ook helemaal goed. Ze eten bijna alles helemaal op. Er wordt natuurlijk nog het nodige geknoeid, maar daar hebben we stofzuiger mama wel voor.

Dag 44

Pfff, wat een bezoek vandaag.... Bevrijdingsdag, hemelvaart en iedereen vrij. Onze D'Jessy heeft vandaag haar 4de verjaardag en het is stralend weer. Dat nodigt toch ook uit voor een bezoekje bij die leuke pups en de jarige Mama.

Het wisselde zich telkens af. Op zich heerlijk en hier moet je ook van genieten toch.

Dag 43

De pups hadden een lekkere nachtrust gehad en hebben mijn inziens geen last van hun spuitjes....

Het is een stralende dag en ze kunnen weer lekker in de tuin spelen. Ze mogen natuurlijk ook even buiten de buitenren op onderzoek . Er was bezoek en werden met hartenlust geknuffeld.

Toch wilde ik ze nog wat variatie geven. Nu was ik gisteren in ikea geweest en wilde ik een schommelschotel kopen, maar waren die daar niet meer te verkrijgen. Balen als een stekker!!

Dag 42

Onze pups hebben nu een leeftijd van 6 weken. Ze worden dan ook voor de eerste keer na hun geboorte gezien door onze dierenarts. We zijn nieuwsgierig wat zijn indruk is van onze pups.

Dag 41

Na een nogal druk weekend was het vandaag weer een rustige dag. De kinderen hebben vakantie, maar helaas voor ons gaat het werk gewoon door.

Angelique werken en Arthur heeft "papa" dag. Eerst weer alle puppy's buiten laten eten in de lekkere ochtendzon. Daarna weer alles in de buitenren zetten en binnen schoonmaken. Omdat één bench toch langzamerhand wat klein wordt om met z'n negenen in te liggen, hebben we de oude bench maar uit de stal gehaald en deze ook in de binnenren gezet. 

Dag 40

Vandaag was het gelukkig weer beter weer. Het zonnetje scheen al lekker vroeg. We konden de puppy's dus tijdens het schoonmaken van de binnenren gewoon weer naar buiten doen. 

Het beginnen echte hongerlijders te worden, althans s'morgens vroeg. Zodra ze je gespot hebben, beginnen ze allemaal luidkeels te "blaffen" om maar wat eten te krijgen. Dus eerst buiten eten geven, dan in de buitenren, zodat je zelf binnen alles schoon kan maken. Ze krijgen 3 keer per dag 1.5 liter melk met fijngemalen puppybrokken. En zo nog een keertje gewoon een keer melk voordat ze gaan slapen.