February 2018

Dag 25

's Morgens worden de puppy's weer uit hun slaapvertrek ( werpkist) gehaald om even lekker te kunnen spelendevil. Even op de bak en dan is er vrij spel voor ze.

Ook nu verkennencool ze de nieuwe speeltjes weer van top tot teen en Mama doet lekker mee.

Dag 24

sinds gisteravond staat ook de "poepbak" in de binnenren er bij. Vanaf nu is het dus steeds goed opletten of een van puppy's wil gaan poepen. Dan hem meteen oppakken en op de bak zetten. Hopelijk hebben ze het over een tijdje door dat ze op de bak moeten poepen en niet steeds op de novilon. Tot die tijd wordt het dus veel poep vegen en schoonmaken frown

Dag 23

Het hondenspeeltuintje is weer geopend! Andere knuffels, andere matjes ed.

Je merkt duidelijk verschil als ze uit de werpkist zijn. Ze zijn actiever en gaan op onderzoek uit. Ze blijven wel elkaar opzoeken als ze ergens een dutje willen doen. Meestal liggen ze met tweeën bij elkaar.

Dag 22

Het is zondag, en ook vandaag krijgen wij nog bezoek. Gisteren was het volle bak en waren de pups erna bekaf. Nu vergaat het ze rustiger, maar het zijn veel nieuwe indrukken.

Ze verblijven overdag in hun grotere ruimte, en daar zijn heel wat nieuwe speeltjes. Het kraakt of beweegt en ze vinden het toch zo spannend. Donna volgt hen op de voet. Ze vindt het al even spannend. Ze ligt op de hocker te kijken hoe alles zijn gang gaat.

Dag 21

Vanochtend eerst de laatste dingetjes van de binnenren afmaken voordat s'middags de nieuwe eigenaren op bezoek komen.

De puppies vinden de zee van ruimte die ze nu hebben wel prettig, geloof ik. Ze liggen verspreid door heel de ren.

Dag 20

Vandaag is het weer "pappa-dag". M.a.w. Angelique is werken en ik mag me weer met de kroost bezig houden. wink

Dag 19

De pups zijn erg bewegelijk, als ik ze moet wegen, vooral de kleine opdonders kunnen er wat van. Kijken of een ander mandje beter gaat. Ja, bij de flinkere gaat het beter, maar bij de 2 kleine lukt het nog steeds niet. En van die wil ik het eigenlijk weten. Pfffff.

De 2 kleine pups ga ik een papje geven. Normaal gebeurd dit pas als alle pups wat ouder zijn. Maar ik wil toch kijken of deze beter gaan groeien als ze kunnen gaan likken ipv zuigen. Het proberen waard.

Dag 18

In de bench vinden de pups ook weer hun plekje.
De eerste dag was dat nogal hectisch zoeken of ze mama vonden. Vandaag was het al of het bekend terrein is. Een goed plekkie zoeken en gaan dutten. Ik vond dat nogal verwonderlijk, maar ja, ik heb ze nog een geruime tijd laten liggen, want ik vond het toch jammer om ze wakker te maken. Ze hebben zeker nog een uur hierin geslapen.

Dag 17

Het is weer eens tijd om de nageltjes te knippen, dit wordt dan ook vlijtig gedaan.

dierenarts

Antibiotica en dextrose ivm groene teef verdacht van longontsteking

Dag 16

Sinds gisteren avond heeft teefje groen wat problemen met haar flesje. Ze wil dan ook niet drinken, gezien ze wat reutelt op haar luchtwegen. Het is wel moeilijk om dan goed lucht te krijgen als je wilt zuigen aan de fles en dat is al niet haar sterkste kant.

We besluiten dan ook naar de dierarts te gaan. De tas met een warme fles voorzien en wat gastendoekjes erin om lekker vervoerd te worden. Ze is dus daardoor de eerste die al autoritje met ons maakt.

Dag 15

Het is inmiddels 2 weken geleden dat de pups geboren zijn. Het is de tijd om voor het eerst ze een ontwormingsmiddel te geven. Een tabletje is nog niet af te slikken voor ze en daarom krijgen ze een pasta die verschrikkelijk vies moet smaken als ik de gezichtjes bekijk van de puppy's.

Dag 14

De helft van de jonge dames en heren zijn nu over de 1000 gram ! Het gaat hard, ze laten ook niet meer los als ze bij mama aan de tepels hangen. Ze hoeft maar in de buurt te komen en ze schreeuwen om de melkbar.

Bij de verschoning van de werpkist hebben we ze nogmaals in de grotere ruimte laten kennismaken. Ze waren deze keer zeer onderzoekend en een verdween zelfs onder de banklaugh. Het wordt al opletten geblazen! Ze zijn zo vlug als water.

Dag 41

Onze twee kleintjes beginnen langzaamaan toch wel het onderspit te delven tegenover de andere puppy's. Deze zijn dan ook 3 keer zo zwaar. Om ze toch een goede nachtrust te geven heb ik s'avonds nog snel een gedeelte van de werpkist opgezet, zodat ze hun eigen plekje hadden en niet steeds door de rest in de nek werden gepakt.

Dag 13

Vandaag is niet zo veel te vermelden, buiten dat de oogjes bijna allemaal open zijn. Sommige helemaal en andere weer spleetjes, alsof ze ons aan het begluren zijn. Hun oortjes zie je nu ook meedraaien en zijn begroeid met wat haar. Eerst zag het eruit alsof ze lederen oortjes hadden en zag het niet echt natuurlijk uit. Hun geluidjes worden ook intenser !. Ze melden zich goed,  maar mama laat zich hier niet door beinvloeden wink

Dag 12

Gedurende de dagelijkse schoonmaakbeurt van de werpkist heb ik de kleine drommels op een vetbed buiten de werpkist gelegd. De opzet was om ze eens te laten kennismaken met de grotere ruimte. Maar D'Jessy vond dat erg gezellig en ging lekker bij ze liggen. Die kleine zijn niet gek en gaan natuurlijk lekker smikkelen bij mams. Donna vond het al helemaal te gek en lag er echt met de neus bovenop. D'Jessy en ook Donna genoten van deze afwisseling. De mupkes hebben er volgens mij helemaal geen verandering opgemerkt.

Dag 11

De pups liggen nog veel te slapen, blijkbaar is het drinken zeer vermoeiendlaugh​. Het gebeurd echt in alle houdingen en ik vind het wel zeer verwonderend dat ze telkens weer de hoekjes van de kist opzoeken. Ze liggen telkens in wat groepjes bijelkaar, echte broeder en zusterliefde. Vandaag is het tamelijk warm in de serre door de zon die vandaag heerlijk schijnt. 

Dag 10

De puppy's blijven steeds de hoeken op zoeken om te kunnen slapen. Sommigen liggen bijna bovenop een stok en vallen daar gewoon in slaap.

Donna vindt al het kleine grut ook reuze interessant. Ze wilt steeds kijken en het liefst er naar toe, maar daar steekt mama D'Jessy snel een stokje voor.

Dag 9

Vannacht heb ik (Arthur) weer eens op de bank bij de puppy's mogen doorbrengen. s'Nachts om 2 uur opstaan en de twee puppy's die wat minder snel groeien dan de rest een flesje kunnen geven. De volgende voeding is gepland om 6 uur. Echter toen ik opstond om de flesjes te warmen, ging D'Jessy bij de puppy's in de werpkist liggen, dan maar blijven wachten. Mama blijft anders niet in de kist liggen als een van haar puppy's bijgevoed wordt. Ze moet er met haar neus boven op staan om te kijken of we het wel goed doen geloof ik. Ze bleef bijna een goed uur bij haar puppy's liggen.

Dag 8

Vandaag is een rustig aan dag. Iedereen hier van de familie is naar de optochten kijken . Zo heb ik te tijd om lekker alleen van al het kleine grut te kunnen genieten.

D'Jessy en Donna lopen ook alweer (relax, zonder drang naar huis) hun ronde.

Dag 7

Vandaag hebben we lekker rustig aangedaan. Het avondje stappen was wellicht een beetje te gezellig geweest wink.

Dag 6

De puppy's worden steeds actiever, zodat we toch al een plankje extra in de opening van de werpkist moesten toevoegen. Ze klimmen op de stangetjes en kunnen zodoende toch niet uit de werpkist vallen.

D'Jessy heeft alweer een grotere wandelronde gemaakt en ze genoot er duidelijk van. Niet te lang natuurlijk, want dan wil ze toch weer terug naar haar kroost.

Dag 5

Vandaag hebben de jongedames en heren bezoek gehad laugh. Privéfotograaf Giel, onze overbuurman, is onze kleine schatjesheart in de schijnwerpers komen zetten. D'Jessy week geen centimeter van zijn zijde en hield alles nauwlettend in het oog.

 

hondenvoer DJessy

Blikken en worsten voer voor DJessy

dierenarts

controle djessy,pups en spuiten diergezondsheidscentrum zuid limburg

speeltjes

diverse knuffels en nog een eetbakje

AH

geitenmelk en difraxfles

Dag 4

Hiephoi, de kleinste donderstenen zijn boven het geboortegewicht !.Daarentegen hebben ook 3 pups het dubbele gewicht van deze kleintjes, Haha.Zij hebben de grens van 500 gram overschreden. Deze vinden de weg goed naar mama.Ze kruipen al zo actief door de hele werpkist. Wat een verschil het toch kan zijn. De 2 kleinste  krijgen dit nu pas door. Ze worden dan ook nu vaker aangelegd bij mama en wij zorgen dat ze even de "goede melktap"hebben. De dikkertjes mogen even wat plaats maken.

Dag 3

Het bijvoeden van de 2 kleinere mupkes heeft succes, hun gewicht is vandaag 10 % gestegen. Dat gaat de goede richting op. Ze hebben wel wat moeite met het vinden van de tepels en daarbij is het ook nog een kunst om deze dan te behouden. Want de andere laten zich natuurlijk niet wegduwen , aangezien deze toch al zwaarder zijn.

Dag 2

Ik ben nieuwsgierig naar de gewichten van de pups, want ik heb de pups en D'Jessy zelfstandig hun gang laten gaan. De meeste pups vinden de weg naar mama goed. Haha.

De opvolgende dag na de geboorte zijn de pups meestal wat afgevallen. En inderdaad, de kleinere rakkertjes (2 van de 3) zijn qua gewicht afgenomen. Deze paar puppy's krijgen dan vandaag extra zorg met flesjes geitenmelk van mij en de flesjes worden tevoorschijn gehaald. Mama D'Jessy en ik gaan dat vandaag proberen weer in rechte lijnen te krijgen.

Dag 1

Na een paar uurtjes rust doen alle pups het supergoed.

Ze worden al eens gewogen, wat na zo'n paar uurtjes weinig zegt. Om deze tijd worden ze de komende tijd gemonitord qua gewicht.

Dag 0 Geboren

Vanochtend begon het spannend te worden. Djessy 's temperatuur was 1,5.C gezakt. Oeps, toch nog wat eerder dan we al zelf dachten. Woensdag was de uitgerekende dag en we dachten dat het maandag zou gebeuren, gezien ze de vorige keer ook 2 dagen eerder was.