March 2018

Dag 56

Zoals sommigen gisteravond op de puppy-cam hebben kunnen zien is de binnenren een klein stukje kleiner gemaakt. Inmiddels zijn er reeds 4 hondjes weg en vanmiddag komen Ciska en Bertran hun hondje halen.

Dag 55

Gedurende de loop van de ochtend kwam gelukkig weer eventjes de zon kijken. Dan gaan natuurlijk weer alle hondjes naar buiten zodat het vaste ochtendritueel van schoonmaken weer zijn gang kan gaan frown

Dag 54

Vanochted besloot Angelique om de ren weer eens helemaal goed schoon te maken. Omdat dat een mission impossible is met alle hondjes er in, besloot ze om dan maar eens alle hondjes er buiten te zetten (maar wel binnen in de serre ivm de regen). Dat vonden de kleine opdonders wel heel erg leuk. Ze konden aan alle gordijnen trekken (dus die werden snel opgebonden), de lamp werd omgegooid, een plant met pot waren al gesneuveld , en de kussens van D'Jessy en Donna waren leuke plekjes.

Dag 53

Gisterenavond waren Jeanette en Marianne nog de pups komen knuffelen en bekijken, Zij deden de hartelijke groeten van Papa Sjors, die thuis gebleven was. Hij heeft wel aan de schatties gedacht!

Arthur heeft de kleine donderstenen even stil gekregen. Gedurende het eten werd er een geluidsband opgezet met vuurwerkgeluiden. Heel even was het schrikken en daarna had  de honger toch de overhand van deze knapperds.

Dag 52

Vandaag had ik de hondjes buiten in de ren gezet om lekker te ontbijten en dat ik natuurlijk alles weer schoon kon maken.

Dag 51

Wat de puppy's betreft was het vandaag "rustig". Angelique moest de hele dag werken, dus moest ik maar "tussen het werken door" me met de hondjes bezig houden.

Dag 50

Dag 50 alweer, wat vliegt de tijd zeg. Zondag is normaal een rustdag, maar deze keer was het behoorlijk druk voor ons. Het Formule 1 racen heb ik in etappes tussen het trainen met Donna, bezoek van Olaf en familie kunnen kijken wink

Dag 49

Vandaag was het dan zover. Eindelijk is de puppytest. Het zonnetje was er al vroeg en de voorspellingen waren dat dit ook zo zou blijven.

Dag 48

Vandaag was het weer "papa-dag". Vanochtend weer eens de ren helemaal schoongemaakt. "Even" de puppy's in de werpkist gedaan om rustig mijn gaan te gaan. Althans dat dacht ik. Mijn god, wat kunnen ze met z'n allen tegelijk een herrie maken. Het hield een goed kwartiertje aan, toen ze eenmaal door hadden dat ze er niets mee bereikten, zijn ze maar allemaal maar gaan slapen. 

Dag 47

De pups zijn vanaf vandaag volledig op de volle droge brok. Op andere dagen heb ik het al eens geprobeerd en kregen ze het enigszins onder de knie. Sommige vinden het het einde om erop los te knagen.

Dag 46

Vannacht was de kachel uitgegaan en de temperatuur was dan ook gezakt. Iedereen lag lekker op een hoopje mekaar op te warmen. Ook groen, wist hiervan mee te genieten.

De bak werd weer uitgeruimd en teefje groen had ik rond laten wandelen . Mijn dochter was wat boodschappen gaan doen en toen ze thuiskwam had ze wat fotos gemaakt hoe teefje groen bovenop de olifant zat/lag. Dat was wel erg lollig.

Dag 45

Eigenlijk was het een heel rustig dagje. De pups hebben lekker veel gespeeld. En met het schoonmaken van de ren was er wel een oorverdovend kabaal. Ze waren het niet ermee eens dat ze in de kleine ren( werpkist) moesten. De oren tuiten dan ook nog lang na. Eenmaal alles goed schoon, kregen ze de laatste wormkuur en mochten ze weer rondrennen in de hondenspeeltuin. Ze rollenbollen en ook soms zijn er flinke uitdagingen met elkaar. Wat een gestoei nu op zo'n dag. Sommige vallen na het eten en gestoei bijna in hun voerbak in slaap.

Dag 44

Toen ik vanmorgen opstond, was het erg rustig. Alle kleine drommels lagen nog heel tevreden te slapen. Mijn hart smolt, toen ik 2 pups rustig vanaf de olifant naar mij opkeken. Wat een rust straalden ze uit. Het geeft mij een gevoel van "Alles gaat goed, wij als pups hebben het maar getroffen hier. Maar aan de houtsplinters is te zien, dat er ook een nachtelijk speeluurtje geweest isdevil.

Dag 43

Vanochtend was het eerst trainen met Donna voor me (wat was het koud: -5 graden en er was een straffe wind sad). Toen ik weer thuis was en bij de puppy's in de ren ging zitten, kwamen ze echt allemaal op me af en begonnen me van boven tot onder te besnuffelen. En uiteraard ook krabben en bijten wink.

Dag 42

Vandaag is het weer inloopdag en de eerste komen al om 12 uur. Dus dan is het niet al te rustig aan doen s'ochtends, anders zijn we niet op tijd klaar (ben je dat eigenlijk wel ooit met tien puppy's?). We hebben ook weer de hondjes gewogen en de stijgende lijnen lopen lekker door. Teefje roze en reutje blauw strijden om wie het zwaarste is.

voer emmers net deksels

emmers om voer in te doen om mee te geven

puppyvoer

puppyvoer om mee te geven

Dag 40

De afspraak naar de dierarts van Eersel is om 15,30 uur. Ons programma van verzorging moest hierop aangepast worden, zodat we op tijd en de pups goedverzorgd achter konden laten. De kinderen zouden wel enigszins op tijd thuis zijn, maar weten echt niks van de verzorging van de rakkertjes.

Dag 39

We hebben de fotos van de overbuurman ontvangenheart, we hadden de portretfotos vorige week gemaakt. Zelf had hij nog wat leuke fotos geknipt. Deze staan nu hier erbij. 

Dag 38

Zoals menigeen wel weet, was het een speciale dag vandaag voor me. Ik zou vandaag Sarah zienwink,en opeens stond ze  bij de voordeurlaugh. Ik werd flink verwend en in de bloempjes gezet. Iedereen had de moeite gedaan om mij een onvergetelijke dag te bezorgen.

Puppy's speelkwartiertje

Puppy's speelkwartiertje

Het was eindelijk een beetje lekker weer voor de puppy's om buiten te kunnen spelen.

 

Dag 37

Vandaag is het eindelijk zover dat de puppy's gechipt worden. Dan krijgen ze dus ook eindelijk hun officiele stamboomnaam toegekend. 

De medewerker van de raad van beheer zou tussen 12 en 2 uur verschijnen en de hondjes mochten ruim twee uur van te voren niets meer eten. Ze kregen zodoende om 9 uur al te eten (om daarvan zeker te zijn). Daarna was het weer alles opruimen en de binnenren schoonmaken. De meesten gingen lekker in de bench liggen, maar eentje (drie keer raden wie) blijft gewoon lekker actief en kijkt naar alles wat om haar een gebeurde.

Dag 36

De puppy's gaan steeds meer en meer op onderzoek. Vanochtend kropen ze gewoon boven op de stofzuiger en de dweil emmer is ook niet meer veilig.

Dag 35

Het is weer weekend, de weersvoorspellingen zijn goed en de temperatuur zou rond 16 °C worden, maar wel wisselvallig. Arthur was bijna klaar met de buitenren en de laatste aanpassingen gebeuren dan ook vandaag.

Puppy roze mag als eerste buiten gaan verkennen,. Ze wordt rustig op het gras gezet en een verkenningsroute wordt uitgezet. Mama wil ook kijken hoe dat gaat, maar roze zag weer kans om aan de melkbar te gaan en vergat zo haar omgeving. Zodoende heb ik D'Jessy haar blauwe (operatie)pakje aangetrokken, zodat de pups haar zo niet echt kunnen belagen.

Dag 34

We genieten duidelijk van deze periode ( Ook onze hondenoppas/uitlater--> oma). De pups hebben nu een leuke leeftijd en het is gewoon heel leuk om te zien hoe ze op onderzoek uitgaan.

Het weer is nog te koud en we vinden het heel jammer dat de pups dit nu missen. Arthur is wel al vlijtig bezig met een buitenren te plaatsen. Hopelijk kunnen ze dit weekeind  de grasprietjes ervaren.

Dag 33

Het wordt tijd dat de kleine pups wat anders te onderzoeken krijgen dan alleen het speelgoed. Er wordt nu al eens een trapladdertje , een emmer, veger en blik in de ren gezet of gelegd.

Dag 32

De hondjes zijn goed oplettend en houden ons zo in de gaten. Ze komen nu vaker als een grote meute naar ons toerennen. Heerlijk even met ons ravotten als dat mogelijk is. Het is een genot om ze zo verheugd en blij te zien. Het worden lieve op mensgerichte hondjes, dat is voor mij al zeker.

Als de bende eventjes in de bench ligt en slaapt, sluit ik het poortje al eens, zodat ze ook daar aanwennen. Ze kunnen het zelf wel ten alle tijden openen.

Dag 31

Er wordt nu 3x daags pap gegeven. De pups zijn na het eten altijd uitgeteld en gaan dan lekker ergens een dutje doen. Voor mij is dat wel handig dan kan ik de bende die ze achterlaten met rust opruimen.

Na een uurtje begint de bende weer te leven en gaan vol lust alle speeltjes vermolesteren. De tandjes worden er goed in uitgetest. Vanmorgen wilde zelfs eentje in het hek bijten en wist maar met moeite de tandjes eruit te krijgen. Ja ze worden al lang. Het gebit is al goed kompleet..

Dag 30

De pups hebben alweer hun ontwormpasta gehad en ze vonden het om te gruwelen. Maar daarna werden ze beloond met hun eten. Ditmaal had ik wat kleine puppybrokjes mee vermalen. Niet te veel , want ook hun darmpjes moeten dit natuurlijk kunnen verwerken.

Teefje groen zag haar kans schoon om vanmiddag om  op een andere pup te klimmen. Het was een kolig gezicht om dit waar te nemen. Ze wilde hier eigenlijk gaan slapen, maar het lag blijkbaar toch niet zo behaaglijk.

knuffels

Ikea honden, golden,herder, teckel en houtenspeelgoed, 2 matjes

Dag 29

Vandaag waren ook Rosalie en Jeroen langsgekomen om het kleine grut te kunnen bewonderen. Ze hebben ook al een reutje van ons eerste nest en willen een halfbroertje erbij. Het was weer even lekker bijkletsen !

Na nog samen de papjes te hebben gegeven, hebben we afscheid van hen genomen. En wie is álle bakjes gaan afwassen? Zoek dat maar even bij de foto's uitlaugh

Dag 28

Het is weer zaterdag en dan is het weer open huis.

Dag 27

De kroost heeft zich vanochtend lekker rustig gehouden. Rond 8.30 uur meldde de eersten zich pas. We beginnen tegenwoordig gewoon met de pap. Als eersten zetten we de twee kleintjes aan de bakjes. Ze zijn nog een beetje klein, dus mogen ze er gewoon met hun pootjes in gaan staan. Ze eten allebei behoorlijk bescheiden. Hun zwaardere broertjes en zusjes eten een stuk steviger door. Zodra we die dan ook bij de bakjes zetten, is alles in no time op. Een pakje (750ml) is nu nog genoeg voor ze, maar dat zal niet lang meer zo zijn.

houtsnippers

vulling poepbak en knuffel, hondenbakjes

geitenmelk

geitenmelk en bambix pap

Dag 26

De papjes worden gretig gegeten, voor de kleinste is het een klautergebeuren heartom er goed bij te komen, maar blijkbaar is het de moeite waard. 

Als de bakjes leeg zijn, vinden ze het dolle pret om nog met de rekjes te spelen. Het zijn geen nieuwsgierige hondjes, Haha.laugh