April 2018

FRC Nederland

De Nederlandse Flatcoated Retriever Club is een landelijke, door de Raad van Beheer erkende, rasvereniging, opgericht 2 september 1972, die de belangen behartigt van de Flatcoated Retriever in Nederland.

Dag 70 Afsluiting

Na bijna 10 weken is er eindelijk of eigenlijk helaas een einde aan gekomen. Angelique en ik hebben enorm genoten van deze tijd met die kleine rakkers. Soms was het wat drukker dan anders, maar dat mocht de pret niet drukken.

Ook de extra tijd en zo die we in de twee allerkleinsten hebben moeten steken, vonden we absoluut niet erg. Als je ziet dat je ze er goed doorheen krijgt en ze inmiddels ook goed beginnen te groeien, besef je dat het het allemaal waard is geweest.

Wie ging waarheen:

Dag 69

De laatste dag is aangebroken. Zowel teefje oranje als teefje groen mogen eindelijk naar hun nieuwe baasjes.

s'Ochtends is het nog even spelen met Donna. Donna is inmiddels ook loops geworden en de hondjes vinden het maar een gek broekje geloof ik laugh

Dag 67

Deze week is het voor ons eigenlijk weer business as usual. De hondjes lijken weinig last te hebben van de operatie. Ze spelen gewoon zoals normaal, bijten nog steeds over al in (en al aardig hard, vond mijn vingerlaugh). 

Dag 65

Vandaag was het de grote dag voor teefje oranje en groen. We moesten al om 8.30 uur in Eersel zijn en vanuit het zuiden is dat nooit een pretje op een door de weekse dag. Altijd en eeuwig files op de A2. Dus maar vroeg opstaan en op tijd vertrekken. Natuurlijk hadden wij ook weer last van het verkeer en moesten we maar via België rijden. We hadden beide hondjes bij elkaar in de autobench gezet. Teefje groen vond het wel redelijk prima en ging ook lekker slapen.

Dag 64

Vanochtend was het iets frisser dan verwacht. Zodoende hadden we de twee puppy's eerst lekker binnen in de serre gelaten. Na een uurtje of zo kwam het zonnetje uit en konden ze weer lekker naar buiten.En na het middag uur werd best nog aardig warm. Dus maar weer het zwembadje opgezet voor ze. Deze keer haden ze er minder aandacht voor dan gisteren. Maar nu waren wij er ook niet in en moesten ze het zelf doen. Na een tijdje hadden we ze uit de speelplaats gehaald en mochten ze vrij door de tuin lopen.

Dag 63

Vandaag zou het de hele dag mooi worden en aangezien we tot nu toe nog niets aan de tuin gedaan hadden, werd het wel tijd. Eerst de buiten ren afgebroken, het gras gemaaid en daar de buiten speelplaats weer opgeboud. We kunnen de kleintjes niet met die warmte in de serre houden, dus zodoende eerst ervoor gzorgd dat zij naar buiten konden. Ze hebben eerst de hele tijd lekker rond gerend en kropen steeds weer onder het pallet.

Dag 62

We hebben vandaag de hele dag prachtig weer gehad. Het zonnetje was al vroeg op en de temperatuur was lekker. Ik heb beide hondjes bijna de hele dag buiten gelaten. Ze hebben lekker met alles gespeeld en ze hebben ontdekt dat ze ook nog onder de pallet door kunnen. Ben benieuwd hoe lang nog laugh

Dag 61

Vandaag wordt er weer een hondje opgehaald. Deze keer is het reutje geel.

Dag 60

Vandaag was het een rustige dag. Ze zijn voor het laatst met z'n drie-tjes. Reutje geel kan wel net over de rand kijken. Teefje groen en oranje net niet.

We hebben inmiddels veel opgeruimd en veel spulltjes gewassen. Zoals te zien is, liggen er alleen nog maar wat knuffeltjes en zo in de ren frown

Dag 59

Met nog maar 3 van die wurmkes is het erg stil , niet dat deze kleine opdonders stilletjes in een hoekje liggen, maar het is gewoon een groot verschil qua leven in de brouwerij. Deze lieverds krijgen dan ook veel aandacht van ons. Lekker dollen in de serre of in de woonkamer. Het is dan wel opassen geblazen met het neerzetten van je voeten. Ze worden verwend met lekkere snoepies , die ze dan ook smakelijk opeten. Mama brengt ze zelfs een varkensoor, die ontzettend lekker ruikt, en waar  ook triomfantelijk mee geshowd wordt.

Dag 58

Paasmaandag: Ikzelf ben al vroeg uit de veren. Met Donna ga ik het trainen weer eens lekker oppakken. In de tussentijd is Arthur wel eens geweest, dus ik ben wel benieuwd hoe mijn eigen opdonder het nog doet. Ik moet zeggen dat het mij ruimschoots wel meeviel, Alleen is ze toch echt verleerd waar de fluit voor diendecrying.

Dag 57

Het is inmiddels zondag en het merendeel van de hondjes zijn uitgevlogen. Paaszondag is altijd gezellig ontbijten met de hele familie.Onze jongste dochter heeft deze met name verzorgd, terwijl we toch weer druk zijn met de hondjes. Onze volwassen honden worden ook verwend en zijn dan  ook in voor een eitje. Smullen maar.