Blogs

Izzy met stok

20230108 Izzy's favoriete spelletje

Izzy's favorite spelletje. Met een stok voor Donna en Nova uit rennen.

Izzy meets Duncan

Afgelopen weekend heeft Izzy haar toekomstige lover ontmoet. We hebben een paar uurtjes door het bos gewandeld met z'n allen. En uiteraard zoals altijd gaat het helemaal goed tussen de flatcoats. Duncan wilde eigenlijk meteen zijn werk doen (mannen), maar daar wilde Izzy nog niets van weten. Vervolgens heeft hij zich als een perfect gentleman gedragen.

Daarna hebben we nog gezellig een terrasje gepikt. En ook daar ging het goed tussen de honden en ook met honden van andere mensen. 

De 4 musketiers samen

We hebben bijna de hele maand November een vakantie ganger gehad. Het gaat super goed tussen alle honden.

Emma speelt heel veel met Izzy, zodoende hebben D'Jessy en Donna wat meer rust laugh

Izzy op de KCM 2021

De officiele KCM van 2020 is nog maar net voorbij en we kunnen alweer naar de volgende KCM. Die van 2021.

Deze keer is het niet buiten, maar wordt hij binnen gehouden. Tijdens de KCM wordt Izzy eens goed bekeken door de keurmeester. Helaas viel ze deze keer niet in de prijzen indecision

Izzy op de KCM 2020

Door Covid-19 kon de KCM van 2020 niet in het geplande jaar door gaan. De FRC had zodoende een inhaaldag gepland op 3 November 2021. 

Helaas voor alle deelnemers regende het de hele dag echt enorm. Het zorgt wel voor goede contacten onderling, want iedereen schuilt bij elkaar onder het tentje.

Izzy's thuiskomst

Na weken van ongeduld konden we vandaag dan eindelijk Izzy gaan ophalen. I.v.m. Covid-19 zijn we niet helemal Duitsland ingereden richting München, maar is Carolin vanuit daar naar Keulen gereden (daar is een broertje van Izzy terecht gekomen) en konden we haar daar ophalen.

In de auto op de reis terug is ze de eerste drie kwartier wel wakker geweest en heef van alles bekeken. Vlakbij de grensovergang viel ze dan eindelijk in slaap. 

Een nieuwe bloedlijn

In Januari 2020 is bij D'Jessy helaas Glaucoom geconstateerd. We hadden eigenlijk een nestje met Donna gepland, maar omdat Glaucoom erfelijk is (Donna is overigens Glaucoom vrij) hebben we besloten om toch maar geen nestje met haar te fokken.

Ijsel- en Hanzeshow te Zwolle

20190407 IJselshow Zwolle met Donna

Omdat we ook graag met Donna een nestje willen gaan fokken en we dit ook altijd doen volgens de richtlijnen van de FRC, moeten we ook minimaal twee show gelopen hebben. Tot nu toe hebben we er pas een, dus ook maar ingeschreven voor de show in Zwolle. 

Workingstest Bergschenhoek

Vandaag staat een workingstest op Bergschenhoek op het programma. Omdat we er al om 7.30 uur moeten zijn, betekend dat voor ons om 4uur opstaan en om 5 uur in de auto vertrekken richting Rotterdam. We waren mooi op tijd en het weer was zelfs zo vroeg al heel aangenaam. 

De eerste test deed Donna verbazingwekkend goed. Ze moest twee verloren apporten ophalen, een lag op het pad en de tweede lag ernaast in het riet van de waterkant. Beide apporten binnen.

De eerste sneeuw in 2019

D'Jessy en Donna in de sneeuw

D'Jessy en Donna vinden de eerste sneeuwvlokjes van het jaar wel erg leuk zo te zien

Pages