Blogs

Donna wordt gedekt

Zaterdag 22 juni de eerste keer naar de dierenkliniek geweest om de progesteron waarde van Donne te laten meten. Ze zat pas op 1.44 dus dat kon nog wel wat duren. Dinsdag de 25e weer terug gegaan, toen zat ze pas op 3.34, dus de dag erna weer terug. s'Woensdags zat ze op 4.34 en moesten we donderdag weer terug komen. Eerlijk gezegd dat ik dat te snel zou zijn gezien de stijging van de afgelopen dagen. Maar tot onze verbazing zat ze al op 9.84. Dus dat werd snel een afspraken met Dexter en dekmeester Patrick Vliegen. 

Donna meets Dexter

Donna meets Dexter Medium

Na de nodige dekreuen bekeken te hebben zijn we bij Dexter uitgekomen. Inmiddels hebben we ook de goedkeuring van de FRC en kunnen we het bekend maken.

Donna en Dexter hebben elkaar ook al gezien en ze vonden elkaar toch wel erg leuk heart

Ijsel- en Hanzeshow te Zwolle

20190407 IJselshow Zwolle met Donna

Omdat we ook graag met Donna een nestje willen gaan fokken en we dit ook altijd doen volgens de richtlijnen van de FRC, moeten we ook minimaal twee show gelopen hebben. Tot nu toe hebben we er pas een, dus ook maar ingeschreven voor de show in Zwolle. 

Workingstest Bergschenhoek

Vandaag staat een workingstest op Bergschenhoek op het programma. Omdat we er al om 7.30 uur moeten zijn, betekend dat voor ons om 4uur opstaan en om 5 uur in de auto vertrekken richting Rotterdam. We waren mooi op tijd en het weer was zelfs zo vroeg al heel aangenaam. 

De eerste test deed Donna verbazingwekkend goed. Ze moest twee verloren apporten ophalen, een lag op het pad en de tweede lag ernaast in het riet van de waterkant. Beide apporten binnen.

De eerste sneeuw in 2019

D'Jessy en Donna in de sneeuw

D'Jessy en Donna vinden de eerste sneeuwvlokjes van het jaar wel erg leuk zo te zien

Puppy's speelkwartiertje

Puppy's speelkwartiertje

Het was eindelijk een beetje lekker weer voor de puppy's om buiten te kunnen spelen.

 

D'Jessy is zwanger

Echo D'Jessy

Na een paar weken in spanning afwachten konden we vandaag eindelijk de echo laten maken.

Vooraf denk je de ene keer dat ze de nodige zwangerschapsverschijnselen heeft en dat ze dus zwanger is, de andere keer keer denk je dat er niets te zien is en dat ze dus niet zwanger is.

D'Jessy is gedekt

Maandag ging Angelique naar de dierenkliniek om het progesteron van D'Jessy te meten. De eerste waarde was meteen al 7,9. Een stuk hoger dan we aanvankelijk dachten. Tevens waren we er van uit gegaan dat het pas het komend weekend zover zou zijn. 

Mijn eerste drijfjacht

Drijfjacht met D'Jessy

Vandaag voor het eerst een echte jacht meegemaakt. Naar altijd geoefend te hebben met de hondjes wilde ik het eens in praktijk meemaken.

Een drijfjacht op de vos in Buggenum. D 'Jessy mocht met mij mee. Eerst lekker gezellig opgepropt in een busje samen met de andere drijvers naar een aantal mosterdvelden en daarna nog door laag struikgewas. D'Jessy vond het helemaal geweldig om hier door de velden te razen, want haar vrouwtje was laaiend enthousiast, dus het moest wel hartstikke leuk zijn.

Donna's eerste KNJV-B diploma

Deze toepes heeft gisteren wel laten zien dat ze B waardig is.

Ze had wat puntjes laten liggen in het C-gedeelte, maar ze heeft ook weer haar mama gisteren even laten zien hoe het wel moet bij het markeer....
Die had haar markeer gemist, waar ze anders super in is.

Dus met andere woorden: ik ben trots op mijn kleine toepes

Pages