Dag 0 Geboren

Vanochtend begon het spannend te worden. Djessy 's temperatuur was 1,5.C gezakt. Oeps, toch nog wat eerder dan we al zelf dachten. Woensdag was de uitgerekende dag en we dachten dat het maandag zou gebeuren, gezien ze de vorige keer ook 2 dagen eerder was.

Maar ja, tegen de natuur kun je niet op. Ze oogde de hele dag toch vrij rustig, buiten het trillen van haar achterpoten na. Even voor 19 uur een plasje laten doen en dat was genoeg om er een start van te maken. Leny werd gebeld, zodat ik een back-up had, gezien zij ruime ervaring in de bevallingen heeft. Toen zij arriveerde was het 1ste teefje al geboren. Er volgden al snel 2 teefjes hierna,en gedurende deze tijd waren onze dochters ( en hun vriendjes) ook thuisgekomen. Ze vonden het heel mooi om dit toch zomaar te kunnen beleven. Het 4de teefje liet 2 uur op zich wachten. Toen lieten zich 4 reutjes zien, waarna nog een teefje volgde. Het leek erop dat alles klaar was. Na nog wat controles en een dutje van Djessy kwam toch nog een reutje er bij en werd de stand weer gelijk getrokken angel

(Inmiddels 2.15 uur). Uiteindelijk dus 10 mooie gezonde levendige puppy's. Dank aan Leny, die mij weer bijstond.

Daarna toch proberen of je nog wat kunt gaan slapen. Bij die heerlijke geluidjes lukt dat niet helemaal. Je houdt toch alles zo in de gaten zo'n eerste nacht en de bevalling maak je nog meermalen mee in je hoofd.  D'Jessy was weer een topmoedertje en we hoefden ons toch echt geen zorgen te maken.

Taak nu om iedereen op de hoogte te brengen van dit heerlijke nieuws. En dan is zo'n weekend heel vlug om laugh