Dag 37

Vandaag is het eindelijk zover dat de puppy's gechipt worden. Dan krijgen ze dus ook eindelijk hun officiele stamboomnaam toegekend. 

De medewerker van de raad van beheer zou tussen 12 en 2 uur verschijnen en de hondjes mochten ruim twee uur van te voren niets meer eten. Ze kregen zodoende om 9 uur al te eten (om daarvan zeker te zijn). Daarna was het weer alles opruimen en de binnenren schoonmaken. De meesten gingen lekker in de bench liggen, maar eentje (drie keer raden wie) blijft gewoon lekker actief en kijkt naar alles wat om haar een gebeurde.

Na een uurtje geslapen te hebben, kwamen ze allemaal weer de bench uit en aangezien het enigzins lekker weer was, hebben we ze weer buiten op het gras laten spelen. We hadden een paar nieuwe dingetjes er in gezet en die vonden ze ook wel heel erg leuk.laugh. Het filmpje hiervan is te zien op de blog: puppys-speelkwartiertje. Na een goed half uur kregen ze het langzaam weer een beetje koud en hebben we ze weer naar binnen gedaan, waar ze weer verder zijn gaan slapen.

Om half twee was de medewerkster van de Raad van Beheer er eindelijk. We zijn meteen begonnen met chippen. Eerst komen alle reutjes aan de beurt en daarna pas de teefjes. Geen van de hondjes vond het erg en ze lieten zich bijna allemaal heel gewillig chippen. Alleen Miss Orange spartelde een beetje tegen, maar dat was maar heel eventjes. Na het chippen wordt meteen wangslijm afgenomen t.b.v. de DNA databank. Nadat de medewerkster klaar was, ging ze standaard nog even controleren of alle chip's nog bij iedereen de meten was. En wat bleek, bij Miss Green was de chip niet meer te vinden.frown Waarschijnlijk doordat ze wat weinig spek heeft is de chip in de vacht terecht gekomen ipv onder de huid. Dus maar weer een opnieuw chippen. Zij stond dit heel gewillig toe.

Alles bij elkaar duurde het chippen een goed half uurtje. Daarna konden de puppy's eindelijk weer eten. Ze vielen er dan ook als "wolven" over heen. De bakjes waren weer heel snel leeg. Daarna mocht D'Jessy ook weer in de ren komen en uiteraard gingen er meteen weer een aantal bij haar een "toetje" halen laugh


Voor de geinteresseerden:

Geslacht Kleur Stamboomnaam
Reu Blauw JOY AND PASSION A MYSTIC DAWN
Reu Rood JOY AND PASSION A LOVELY NIGHTSKY
Reu Grijs JOY AND PASSION A FAMOUS HIGHTIDE
Reu Licht blauw JOY AND PASSION A GOOD HEARTED WAVE
Reu Geel JOY AND PASSION A COZY BREAKING WAVE
Teef Bruin JOY AND PASSION A DESIRABLE WIND
Teef Oranje JOY AND PASSION A GENTLY DAYBREAK
Teef Paars JOY AND PASSION A CHARMING EVE
Teef Groen JOY AND PASSION A HIDDEN MOONLIGHT
Teef Roze JOY AND PASSION AN ADORABLE SUNSET