Dag 40

De afspraak naar de dierarts van Eersel is om 15,30 uur. Ons programma van verzorging moest hierop aangepast worden, zodat we op tijd en de pups goedverzorgd achter konden laten. De kinderen zouden wel enigszins op tijd thuis zijn, maar weten echt niks van de verzorging van de rakkertjes. Zijn zijn er  alleen om te socialiseren ( knuffelen)( mijn angelangelangel). 

Het is voor de twee pups de eerste keer dat zij in de auto meegaan, en dan al meteen een rit van een uur ongeveer. Teefje oranje laat zich dan ook tamelijk horen. 

We waren netjes op tijd en waren wel nieuwsgierig wat de opties voor teefje oranje zouden zijn en wat de arts van teefje groen kon zeggen.

De arts Maarten Kappen kwam ons op tijd in de wachtkamer ophalen. Van teefje oranje had ik al eens fotos opgestuurd en ze werd nu nog eens grondig onderzocht wat er kon gebeuren. Er was mogelijkheid tot een ingreep en ik was dan ook reuzeblij. Nu nog teefje groen. Ik deed mijn verhaal dat ik vond dat ze geen zuigkracht had. Dat de melk via haar neusje terugkwam, waardoor zij verder niet meer eten wilde. Vastere voeding ging beter. Ik had haar als eens gecheckt( meerderemalen) op een gespleten gehemelte. Zelf kon ik niets zien . Maarten bekeek de situatie opnieuw en wat blijkt: Nadat hij met een spatel helemaal achterin de keel keek, bleek daar toch een niet geringe opening te zitten. Nu was er dus duidelijkheid. Er was een oorzaak waardoor de kleine niet voldoende groeide. Ook dit is ook met een ingreep te verhelpen.

Na een afspraak  voor de ingrepen te hebben gemaakt , zijn we op de terugreis, kijken of dit toch wat soepeler verloopt voor de mupkes. Het is een innerverende dag geweest voor ze.