Dag 49

Vandaag was het dan zover. Eindelijk is de puppytest. Het zonnetje was er al vroeg en de voorspellingen waren dat dit ook zo zou blijven.

Omdat het al vroeg lekker weer was, konden de puppy's voor het eerst buiten ontbijten wink. Terwijl de hondjes buiten aan het eten waren konden wij binnen alles schoonmaken. De puppytesters waren goed op tijd. We waren nog niet helemaal klaar, maar dat kwam waarschijnlijk dat we teveel buiten met de hondjes bezig waren.

Na een kopje koffie gedronken te hebben zijn we met de benodigde spullen (tafel,stoelen, test-benodigheden e.d.) naar het veldje gelopen waar de puppytesten plaats zouden vinden. De puppy's waren voor het eerst van hun leven op zo'n groot veld. Dit was op zich wel te merken. Ze hadden allemaal eventjes nodig om dit op zich te laten inwerken, maar daarna kwamen ze ook los. Ze liepen eigenlijk allemaal gewoon naar de puppy tester toe. De een wat sneller dan de ander, maar er was geen die terug naar Angelique liep. Eerst speelt de tester wat met ze, zodat ze het vertrouwen van de puppy kreeg. Daarna liep de tester een beetje rond en alle puppy's liepen er vrolijk achteraan of tussen de benen door. Bij het hekje stond wat er wat voer achter, maar daar hadden ze allemaal niet veel interesse in. De tester was veel leuker. Met wat aanmoediging ging een enkeling het voer ook op eten. Daarna werden er wat speeltjes een voor een uitgehaald om te kijken of de hondjes daar achter aan gingen en of ze het terug brachten. Ook dit deden ze eigenlijk wel allemaal, en ze gaven allemaal heel gemakkelijk het speeltje weer af. Hierna werden ze allemaal op schoot genomen en op de rug gelegd. Ook dit lieten ze allemaal wel toe, maar ze wilden eigenlijk ook wel weer graag verder spelen. Bij de volgende test werd gekeken of ze schrokken van onverwachte geluiden (een doosje met knikkers of zoiets werd opeens "hard" neer gezet). Ook hier schrokken ze niet echt van, sommigen gingen gewoon op het doosje af en anderen negeerden het gewoon. Toen kwam de test met de hond. Hier waren de reacties wel een beetje verschillend. Een enkeling rende er meteen op af, maar de meesten bleven in eerste instantie toch bij de tester, maar liepen wel gewoon met de tester er naar toe. Daarna werden de speeltjes weer uitgehaald en je zag dat sommigen er de tweede keer sneller op af gingen en dat de speeltjes bij enkelen echt gewoon een stuk verder weg gegooid konden worden en dat ze toch gewoon weer terug kwamen, zonder er vandoor te gaan laugh
In totaliteit duurde de puppytest een goede 5 uur, dus ze zijn echt een half uurtje met een hondje bezig. Gelukkig kwamen er geen echte verwassingen uit deze tests, zodat we gewoon aan de slag kunnen met het uitzoeken wie welk hondje toegewezen krijgt.

En op de valreep hebben we nog een paar leuke foto's kunnen maken met de bakfiets van de buurvrouw waar ze normaal haar tweeling in vervoerd laugh