Wat betekend de showuitslag CAC?

CAC: Certificat d’Apitude au Championnat.

CAC is een kampioenschapspunt die door de Raad van Beheer op kampioenschapsshows en kampioensclubmatches beschikbaar worden gesteld aan de beste reu en beste teef van ieder ras, mits de hond een uitmuntend heeft behaald.

Indien u met de hond vier van deze kampioenschapspunten heeft behaald onder minstens twee verschillende keurmeester op minstens drie verschillende hondenshows kunt u de titel Nederlands Kampioen aanvragen bij het Raad van Beheer.

Dubbele kampioenschapspunten kunt u behalen tijdens de Winner in Amsterdam en tijdens de kampioenschapsclubmatch van de rasvereniging. Bij variëteiten binnen een ras kan gelden dat er minimaal 20 honden moeten zijn ingeschreven, waarvan er 16 daadwerkelijk op de clubmatch aanwezig moeten zijn.

Reserve CAC: De nummer twee van de reuen en teven van ieder ras halen een reserve kampioenschapspunt, mits de hond een uitmuntend heeft behaald. Vier reserve CAC’s kunt u omruilen voor één echte CAC (voor de titel Nederlands Kampioen mag slechts één punt worden opgebouwd uit kwart-punten).