Wat betekend de showuitslag CACIB?

CACIB: Certificat d’Aptitude au Championnat International de Beauté

CACIB is het certificaat van de F.C.I. (Fédération Cynologique Internationale), dat beschikbaar wordt gesteld op de Internationale hondenshows en tentoonstellingen. De beste reu en beste teef, mits deze een uitmuntend hebben behaald en deze zijn ingeschreven in de open klasse of kampioensklasse en minimaal 15 maanden of ouder zijn krijgt het certificaat. Met de CACIB kunt u voor de titel Internationaal Schoonheidskampioen gaan.

CACIB is het certificaat van de F.C.I, dat beschikbaar wordt gesteld op internationale tentoonstellingen, zowel aan de beste reu als aan de beste teef, mits deze een uitmuntend behaalden en ingeschreven waren in de openklasse of kampioensklasse en mits zij 15 maanden of ouder zijn.

De titel Internationaal Schoonheidskampioen wordt verkregen, indien de hond in minstens drie verschillende landen, waaronder het land van vestiging, onder minstens drie verschillende keurmeesters, vier certificaten heeft behaald.

Reserve CACIB: De nummer twee van de reuen en teven van ieder ras halen een Reserve CACIB, mits de honden een uitmuntend hebben behaald en zijn ingeschreven in de open klasse of kampioensklasse en minimaal 15 maanden of ouder zijn. De reserve CACIB kun je inwisselen voor een CACIB, als de hond die het CACIB behaalde al aan één van de onderstaande criteria voldoet:

  1. De hond is al Internationaal Kampioen.
  2. Heeft geen 3 complete generaties op de stamboom.
  3. Is te jong voor het CACIB (is in verkeerde klasse gestart)
  4. Voldoet al aan de FCI vereisten tijdens de show voor de titel Internationaal Kampioen. (in termen van behaalde CACIB