Ijsel- en Hanzeshow te Zwolle

20190407 IJselshow Zwolle met Donna

Omdat we ook graag met Donna een nestje willen gaan fokken en we dit ook altijd doen volgens de richtlijnen van de FRC, moeten we ook minimaal twee show gelopen hebben. Tot nu toe hebben we er pas een, dus ook maar ingeschreven voor de show in Zwolle. 

Het is niet naast de deur voor ons, maar omdat we er pas ron 12 uur hoefden te zijn is het allemaal wel te doen. s'Ochtends zijn we om 9 uur vertrokken richting Zwolle. We waren mooi op tijd aangekomen, dus hadden we nog even tijd om naar wat andere honden/rassen te kijken. Ik moet zeggen, er zijn heel wat mooie en vreemd soortige honden te zien.

Doordat we ruim een uur moesten wachten, werd Angelique toch geleidelijk aan steeds een beetje nerveuzer. Af en toe een praatje maken met andere fokkers, dan weer Donna een beetje verzorgen en zo. Om half twee waren we eindelijk aan de beurt. Eerst met z'n allen een rodnje rennen en dan worden de honden een voor een gekeurd door de keurmeester. Donna deed het op zich allemaal prima: liep mooi mee, stond de hele tijd te kwispelen (zoals een echte Flatcoat betaamd) em had de hele tijd aandacht voor Angelique.

Donna is uiteindelijk 3e geworden met een beoordeling van ZG (Zeer Goed). Het zou beter kunnen zijn, maar Donna zit veel te dik in de vacht en doordat we haar de dag ervoor nog eens goed gewassen en droog geblazen hadden was dit nog eens, eens zo dik. Een goede les geleerd voor de volgende keer: niet meer een dag van te voren wassen en fohnen.

Al met al is deze ZG voldoende om met Donna te mogen fokken volgends de FRC.